Agorafòbia

Agorafòbia

L'agorafòbia consisteix en un temor o una ansietat intensa que està relacionada amb diferents situacions o activitats, com utilitzar el transport públic (avió, bus, tren, vaixell..), conduir un cotxe, estar en espais oberts o tancats (com embussos, fer cua, estar en llocs molt concorreguts) o temor a sortir sol fora de casa. La persona afectada evita aquestes situacions, en les quals considera que li pot resultar difícil escapar o rebre assistència en cas de patir una crisi. Quan es veu obligada a afrontar les situacions, les suporta amb una elevada ansietat o procura anar acompanyada.

L'ansietat o el temor es manifesten durant un període de sis mesos i són desproporcionats en funció del risc real que plantegen les situacions temudes. L'agorafòbia habitualment afecta la persona en el seu normal funcionament i li pot comportar determinades conseqüències negatives com problemes laborals, socials, acadèmics, personals, familiars o de parella.

A Squema Psicòlegs Girona estem especialitzats en problemes d'ansietat. Si reconeix els símptomes descrits, pot contactar amb nosaltres per realitzar una avaluació del seu cas.

La millor assistència psicològica a Girona al seu abast

Whataspp Whatsapp